Kehidupan yang sihat

Lihatlah Fantasi Seksual Pelbagai Lelaki

Jika dibandingkan dengan wanita, fantasi seksual lelaki biasanya lebih liar dan nakal. Itulah sebabnya, banyak lelaki menyimpan khayalan seksual. Sebenarnya, jika disampaikan dengan betul kepada pasangan, khayalan seksual dapat menghidupkan kembali gairah seksual, kamu tahu.

Pada lelaki, dorongan untuk khayalan seksual dipicu oleh rangsangan luaran, misalnya dari apa yang mereka lihat atau tonton. Walau bagaimanapun, kadang-kadang fantasi seksual lelaki juga boleh dicetuskan oleh keinginan yang timbul dari dalam diri mereka sendiri.

Fantasi seksual sebenarnya normal dan hampir semua orang mempunyai fantasi seksual. Namun, anggapan pantang larang ini menyukarkan untuk membincangkan atau menyampaikannya secara terbuka.

Apa Fantasi Seksual Lelaki

Berikut adalah khayalan seksual yang paling sering muncul dalam fikiran lelaki:

1. Seks oral

Ramai lelaki berkhayal menerima seks oral dari pasangan mereka. Fantasi ini biasanya timbul kerana keinginan untuk mencuba perkara baru dalam hubungan seksual selain penembusan vagina.

2. Seks dengan dua wanita sekaligus

Hampir setiap lelaki mempunyai fantasi seksual bercinta dengan dua wanita sekaligus, atau lebih. Sebabnya, ini membuat lelaki merasa jantan atau macho apabila terdapat banyak wanita yang menginginkannya.

3. Main peranan

Seperti yang disebutkan di atas, gairah seksual lelaki dapat dirangsang oleh apa yang mereka lihat. Tidak hairanlah salah satu fantasi seksual lelaki adalah bermain peranan. Dalam senario fantasi ini, kedua-dua pihak mempunyai peranan khusus, mulai dari jururawat nakal dan pesakit, hingga setiausaha seksi dan bosnya.

4. Menjadi tokoh yang dominan

Memiliki kawalan sepenuhnya semasa hubungan seksual adalah fantasi yang sering dilakukan oleh lelaki. Dengan khayalan ini, lelaki merasa dominan dan dapat mengawal pasangannya. Tidak jarang, fantasi ini melibatkan tindakan seperti memborgol, memukul, dan memerintahkan pasangan.

5. Menjadi tokoh yang tidak dominan

Sebaliknya, menjadi tidak dominan juga fantasi biasa bagi lelaki. Bagi sesetengah lelaki, fantasi seperti ini cukup menggembirakan kerana ia bertentangan dengan peranan yang mereka jalani setiap hari. Dengan khayalan ini, lelaki juga merasakan diri mereka dikehendaki oleh pasangannya.

6. Berhubungan seks di khalayak ramai

Pemikiran untuk melakukan hubungan seks di khalayak ramai sambil diperhatikan oleh orang lain boleh mencetuskan keinginan seksual seorang lelaki. Walau bagaimanapun, realiti fantasi ini berbahaya kerana ia mempunyai akibat undang-undang yang serius.

7. Voyeurisme

Sebilangan lelaki juga sering berkhayal mengintip wanita seksi ketika mereka menukar pakaian atau bahkan ketika melakukan hubungan seks. Tindakan seperti ini dikenali sebagai voyeurism. Namun, seperti melakukan hubungan seks di khalayak ramai, voyeurisme juga merupakan tindakan yang menyalahi undang-undang.

Menceritakan fantasi seksual kepada pasangan anda boleh menjadi langkah untuk menghidupkan kembali keinginan seksual untuk menjadi lebih bersemangat. Namun, cara menyampaikannya, tentunya harus berhati-hati agar tidak menyebabkan pasangan anda salah faham.

Anda juga boleh menyatakan khayalan seksual anda kepada pasangan anda secara tidak langsung, misalnya dengan meminta pendapat mereka mengenai adegan seks dalam filem yang anda tonton. Ini adalah kaedah yang selamat untuk mengetahui bagaimana pasangan anda bertindak balas terhadap fantasi seksual anda.

Walaupun menyedari khayalan seksual boleh menjadi cara untuk meningkatkan kepuasan semasa melakukan hubungan seks, anda masih harus mempertimbangkan kehendak dan syarat pasangan anda. Sekiranya dia tidak mahu melakukannya, anda tidak boleh memaksanya. Jangan biarkan fantasi seksual merosakkan keharmonian hubungan anda.

Sekiranya fantasi seksual anda menimbulkan dorongan yang sangat kuat untuk bertindak berbahaya atau melanggar undang-undang dan norma sosial, anda harus berunding dengan perkara ini dengan psikiatri atau psikologi. Terutama jika desakan itu menimbulkan perasaan gelisah atau mengganggu aktiviti anda.