Kesihatan

SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx with Iron C - Faedah, dos dan kesan sampingan

SGM Explore Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C adalah formula dengan kombinasi unik zat besi, vitamin C, isolat protein soya berkualiti tinggi, dan nutrien penting lain.Formula Ini digunakan untuk memenuhi keperluan pemakanan kanak-kanak yang tidak sesuai dengan susu lembu.

Kanak-kanak yang tidak serasi atau alergi terhadap susu lembu mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mengalami kekurangan zat besi daripada anak-anak lain, kerana keadaan ini sering menyebabkan sekatan makanan yang tidak sesuai dan gejala keradangan pada saluran pencernaan.

Zat besi adalah salah satu nutrien penting untuk menyokong proses pembelajaran dan pertumbuhan si Kecil. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan keluhan mulai dari pucat, berat badan anak sukar diperoleh, mudah letih, dan lemah.

Keadaan ini dalam jangka panjang dapat mengurangkan pencapaian akademik anak, meningkatkan risiko penyakit, pertumbuhan terbantut, dan gangguan motorik dan deria.

Agar keperluan pemakanan dan zat besi anak-anak yang tidak sesuai dengan susu lembu dapat dipenuhi secara optimum, anda perlu memperhatikan pengambilan vitamin C yang dapat menyokong penyerapan zat besi yang optimum.

Kombinasi unik vitamin C dan zat besi dalam nisbah 4: 1 dalam formula berdasarkan isolat protein soya, akan membantu memenuhi keperluan zat besi anak-anak yang tidak sesuai untuk susu lembu.

Apa itu SGM Explore Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C

SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx with Iron C ditujukan untuk kanak-kanak berumur 1-5 tahun yang tidak sesuai dengan susu lembu. Rumus ini mengandungi gabungan zat besi dan vitamin C yang unik dalam nisbah molar 4: 1 serta isolat protein soya, menjadikannya sesuai untuk memastikan penyerapan maksimum nutrien penting pada anak yang tidak sesuai untuk susu lembu. Selain itu, formula ini juga diperkaya dengan nutrien penting lain, seperti minyak ikan, omega 3 & 6, kalsium, vitamin D, dan zink.

Berikut ini adalah maklumat mengenai nilai pemakanan yang terkandung dalam setiap 40 gram / 200ml (4 sudu besar) SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx with Iron C:

Jumlah tenaga170kkal
Tenaga dari lemak35kkal
Tenaga lemak tepu15kkal
 % AKG
Jumlah lemak4 g6%
Lemak trans0 g 
Kolesterol0 g
Omega 6 (asam linoleik)601 mg5%
Omega 3 (asam -linoleik)52 mg4%
Protein4 g7%
Karbohidrat totak30 g9%
Serat hlmangan-angan1 g4%
Jumlah gula6 g
Laktosa0 g
Sukrosa5 g
Garam (natrium)50 mg4%
Vitamin A 30%
Vitamin C30%
Vitamin D320%
Vitamin E15%
Vitamin K110%
Vitamin B1 (tiamin)10%
Vitamin B2 (riboflavin)8%
Vitamin B3 (niasin)10%
Vitamin B5 (asid pantetonik)15%
Vitamin B6 (piridoksin)10%
Vitamin B9 (asid folik)6%
Vitamin B12 (cobalamin)6%
Vitamin H (biotin)20%
Kolin2%
Potasium2%
Kalsium10%
Fosfor15%
Magnesium4%
Besi10%
Zink15%
Tembaga15%
Iodin25%
Selenium10%
DHA9 mg 
Jumlah asam amino epeka1500 mg 
Isoleusin182 mg
Leucine306 mg
Lysine242 mg
Metionin74 mg
Fenilalanin200 mg
Threonin148 mg
Tryptophan56 mg
Valin196 mg
histidin96 mg

Perkara-hPerkara Yang Perlu Diperhatikan Sebelum Membentangkan SGM Explore Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C

Terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum memberikan formula SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C kepada anak-anak yang tidak sesuai dengan susu lembu, iaitu:

  • Sekiranya anak tidak sesuai untuk susu lembu, berjumpa dengan doktor mengenai penyelesaian alternatif untuk pemakanan yang betul.
  • Perhatikan tarikh luput pada bungkusan sebelum menghidangkan SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C.
  • Perhatikan arahan penyediaan yang tertera pada bungkusan. Pastikan dosnya betul dan mengikut cadangan untuk mendapatkan faedah yang optimum.
  • Perhatikan arahan penyimpanan yang disenaraikan setelah pembungkusan susu dibuka.

Dos Memberi dan Cara Berkhidmat SGM Meneroka Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C

Sentiasa ikuti arahan untuk menunjukkan SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx dengan Besi C yang tertera pada bungkusan, agar faedah yang anda dapat dapat optimum. Berikut adalah cara mempersembahkan SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C:

  • Basuh tangan anda dengan bersih sebelum menyediakan SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C.
  • Gunakan sudu dan gelas atau botol yang bersih dan kering untuk menyediakan SGM Eksplor Soya Pro-gress Maxx dengan Iron C.
  • Rebus air minuman hingga mendidih, kemudian diamkan hingga suam.
  • Setelah terasa suam, larutkan susu ke dalam air suam mengikut arahan dan dos yang dinyatakan pada bungkusan.