Kehidupan yang sihat

Pasangan Baru, Adakah Selamat Melakukan Hubungan Seks Setiap Hari?

Bagi anda yang baru sahaja berkahwin dan merasakan keseronokan hubungan sah ini, mungkin ada sebab untuk melakukan hubungan seks sesering mungkin, betul? Walau bagaimanapun, adalah Adakah disarankan melakukan hubungan seks setiap hari?

Sebagai pasangan suami isteri, melakukan hubungan seks adalah sesuatu yang mesti dilakukan. Bukan sahaja dapat membuat anda lebih intim dengan pasangan anda, seks juga bermanfaat untuk kesihatan.

Sekiranya Anda Berhubungan Seks Setiap Hari?

Sebenarnya tidak ada rujukan yang pasti seberapa sering anda dan suami harus melakukan hubungan seksual, kerana setiap pasangan akan mempunyai keperluan yang berbeza. Ini bergantung pada usia, keadaan kesihatan dan mood anda.

Selagi anda dan pasangan anda cergas dan mood yang baik, melakukan hubungan seks setiap hari tidak mengapa Macam mana boleh jadi selesai. Yang paling penting, semasa melakukan hubungan seksual, anda dan pasangan mesti melakukannya tanpa paksaan, ya. Sebabnya, paksaan semasa melakukan hubungan seks boleh merosakkan suasana dan momen bercinta.

Di samping itu, jika anda melakukannya dengan paksa, anda atau pasangan biasanya akan malas dan ingin menyelesaikannya dengan cepat. Sebenarnya, aktiviti ini dapat menjadi kunci keharmonian rumah tangga anda, kamu tahu. Tanpa hubungan seks yang baik, anda dan pasangan akan lebih mudah bertengkar dan berselingkuh. Ini dapat meningkatkan risiko perceraian.

Jadi, yang penting adalah kualiti seks itu sendiri, bukan kuantiti atau berapa kerap anda dan pasangan anda melakukan hubungan seks. Pada wanita, hubungan seksual yang berkualiti akan menjadikan keperluan emosi mereka terpenuhi dan akhirnya lebih bahagia.

Lakukan hubungan seks setiap hari untuk hamil dengan cepat

Pasangan yang baru berkahwin mungkin berpendapat bahawa melakukan hubungan seks setiap hari dapat meningkatkan peluang mereka hamil lebih cepat. Walau bagaimanapun, andaian ini tidak sepenuhnya benar. kamu tahu.

Pengeluaran dan pematangan sperma memerlukan masa. Hubungan seksual yang terlalu kerap dipercayai dapat mengurangkan kemampuan sperma membuahi telur. Akhirnya, kehamilan yang diinginkan tidak tiba. Di samping itu, wanita mempunyai masa subur. Untuk meningkatkan peluang kehamilan, hubungan seks perlu dilakukan pada masa ini.

Agar seks tidak menjadi bencana dalam rumah tangga, cubalah selalu berkomunikasi dengan pasangan anda. Sampaikan apa yang anda mahu dan tidak mahu lakukan. Sebaliknya, dengarkan keluhan dan input daripada pasangan anda. Komunikasi yang baik akan menjadikan hubungan anda lebih harmoni dan dapat mengurangkan salah faham.

Melakukan hubungan seks setiap hari mungkin membosankan anda atau pasangan anda. Sekiranya anda merasakan ini, cubalah pelbagai posisi seks yang berbeza untuk meningkatkan keinginan untuk seks lagi.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found