Keluarga

Cara Memuaskan Pasangan Ini Yang Perlu Anda Cuba

Salah satu kunci untuk rumah tangga yang lebih bahagia dan harmoni adalah bagaimana anda memuaskan pasangan anda. Kaedah ini perlu diketahui oleh setiap pasangan, baik suami isteri.

Pada dasarnya, keharmonian rumah tangga terdiri daripada cinta, kasih sayang, sentuhan fizikal, dan hubungan romantis. Salah satu cara untuk mengekalkan percintaan rumah tangga adalah dengan memuaskan pasangan anda semasa melakukan hubungan seks.

Pelbagai Cara untuk Memuaskan Pasangan Anda

Berikut adalah petua yang boleh anda lakukan untuk memuaskan pasangan anda semasa melakukan hubungan seks:

1. Membina kemesraan

Penting untuk membina keakraban dengan berkomunikasi antara satu sama lain sebelum dan semasa persetubuhan. Mulakan kedekatan anda dengan pasangan anda dengan mencium dan memeluknya. Kemudian terus memegang, membelai, atau merejam kawasan sensitif, sehingga anda berdua mencapai orgasme.

2. Kalimat romantis berbisik

Menyampaikan kata-kata romantis ke telinga pasangan anda ketika melakukan hubungan seks dapat memberi anda sensasi seksual tambahan. Ini bukan sahaja dapat dilakukan ketika melakukan hubungan seks, tetapi dapat dimulakan lebih awal, misalnya dengan memanggil, mengirim peran, atau e-mel mesra kepada pasangan.

3. Beri urutan ringan

Semasa aktiviti seksual, mulakan dengan perlahan. Ciptakan suasana yang santai ketika membelai kulit pasangan anda, sebagai sebahagian daripada menguatkan gairah seksual. Selepas itu, anda boleh mengurut tengkuk dan bahu dengan lembut. Ini dapat menjadikannya lebih santai, dan juga bersemangat.

4. Libatkan semua lima deria

Tingkatkan gairah pasangan anda dengan melibatkan kelima-lima pancainderanya. Contohnya, merangsang rasa sentuhan dengan memberikan sentuhan lembut, menggunakan minyak wangi ringan, atau memberi urutan ke titik rangsangan, seperti pergelangan tangan, lengan bawah, siku, di belakang leher, dan di belakang telinga.

Rawat juga deria pendengaran dengan memainkan lagu romantis kegemaran anda. Kemudian, libatkan deria penglihatan dengan menyiapkan lilin dan bunga yang menjadikan suasana redup lebih romantis. Perkara yang sama berlaku apabila anda mendengar nafas atau desahan pasangan yang membuat anda lebih bersemangat.

5. Bersihkan diri

Berhubungan seks sebelum mandi atau ketika badan berpeluh setelah melakukan aktiviti, boleh menjadikan aktiviti seksual untuk anda dan pasangan tidak selesa. Oleh itu, pastikan anda dan pasangan membersihkan diri sebelum melakukan hubungan seks untuk mengelakkan bau busuk.

6. Lakukan hubungan seks di tempat lain

Cara lain yang boleh anda lakukan untuk memuaskan pasangan anda adalah dengan melakukan hubungan seks di tempat lain, misalnya di ruang TV, dapur, atau di bilik mandi. Namun, sebelum anda memulakan, pastikan anak-anak anda atau ahli keluarga anda yang lain tidak dapat menangkap anda dan pasangan anda.

7. Gunakan pelincir

Bagi wanita, menggunakan pelincir semasa hubungan seksual boleh menjadi cara untuk memuaskan pasangan. Sebabnya, wanita cenderung mengambil masa lebih lama untuk mencapai kepuasan seksual, jadi jika anda tidak melakukan foreplay cukup lama, vagina anda tidak akan dilincirkan dengan sempurna. Keadaan ini menjadikan hubungan seksual tidak selesa.

Untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan pelincir tambahan untuk mendapatkan kepuasan dalam hubungan seksual. Gunakan pelincir berasaskan air (pelincir berasaskan air), supaya senang digunakan dan dibersihkan, dan tidak merosakkan kondom.

8. Kongsi fantasi seksual dengan pasangan anda

Setiap orang mempunyai fantasi seksual yang berbeza, jadi tidak ada salahnya berkongsi cerita tentang fantasi seksual dengan pasangan anda. Jangan takut untuk berkongsi khayalan seksual yang anda bayangkan demi keselesaan sambil mencipta pengalaman bercinta yang tidak dapat dilupakan.

Anda boleh melakukan beberapa cara untuk memuaskan pasangan di atas untuk menjaga keharmonian rumah tangga. Jangan teragak-agak untuk bercakap dengan pasangan anda mengenai perkara yang anda mahukan semasa hubungan seks, dan sebaliknya. Sebilangan lelaki mungkin ingin mencuba menggunakan ubat kuat untuk meningkatkan prestasi seksual mereka, tetapi penggunaan ubat-ubatan tersebut harus terlebih dahulu berunding dengan doktor.

Copyright pitorriroma.com 2021