Keluarga

Untuk selesa, ini adalah petua untuk memilih seluar untuk wanita hamil

Seluar yang tidak betul boleh membuat wanita hamil merasa tidak selesa. Contohnya, seluar yang terlalu kecil. Selain membuat sesak, seluar seperti ini juga boleh mengganggu aktiviti harian ibu hamil, kamu tahu. Jadi, ada perkara yang mesti dipertimbangkan dalam memilih seluar yang paling sesuai semasa mengandung.

Semasa mengandung, tubuh akan melalui banyak perubahan. Ukuran badan dan perut yang tumbuh sering menyukarkan sebilangan wanita hamil untuk memilih seluar yang selesa untuk dipakai. Walau bagaimanapun, berpakaian dengan selesa semasa mengandung juga penting untuk membuat wanita hamil bahagia.

Cara Memilih Seluar yang Betul untuk Wanita Hamil

Sekiranya usia kehamilan masih di bawah 12 minggu atau trimester pertama, ukuran perut biasanya tidak terlalu besar. Jadi, wanita hamil masih boleh memakai seluar biasa. Jangan terlalu cepat membeli seluar bersalin kerana anda takut saiz seluar tidak akan sepadan dengan peningkatan saiz wanita hamil kelak.

Waktu yang tepat untuk membeli seluar bersalin biasanya adalah ketika anda hamil 20 minggu. Wanita hamil juga boleh mula mencari seluar bersalin apabila seluar yang dipakai oleh wanita hamil mula terasa sesak dan tidak selesa dipakai.

Berikut adalah perkara-perkara yang perlu diberi perhatian oleh wanita hamil semasa membeli seluar bersalin:

1. Pilih model seluar bersalin yang betul

Legging khas untuk wanita hamil biasanya seluar pilihan paling selesa untuk dipakai ketika hamil. Selain dapat memeluk kaki wanita hamil dengan betul, perut legging Wanita hamil juga boleh mengembang dan menyesuaikan diri dengan ukuran perut hamil.

Sekiranya anda tidak menyukai modelnya legging, wanita hamil juga boleh Macam mana boleh jadi memakai seluar seluar jeans. Terdapat banyak jenis seluar seluar jeans wanita hamil yang boleh menggunakan wanita hamil, termasuk:

  • Di atas lebam, seluar seluar jeans dengan tali elastik di pinggang yang boleh membesar mengikut ukuran perut
  • Di bawah lebam, seluar seluar jeans dengan pinggang rendah yang membalut di bawah perut
  • jersi basque, iaitu seluar bersalin yang diperbuat daripada jersi elastik dan lembut, dan boleh melebar mengikut ukuran perut
  • Tali serut, seluar seluar jeans dengan tali yang menggantung di bahagian depan sehingga dapat ditarik dan diketatkan mengikut ukuran perut
  • Terbang ke hadapan, iaitu seluar yang mempunyai butang dan ritsleting di bahagian depan seperti seluar seluar jeans normal, tetapi ada tali atau elastik di sisi yang boleh disesuaikan dengan ukuran perut
  • panel sisi, iaitu seluar yang bahagian depannya kelihatan seperti seluar biasa, tetapi mempunyai tali elastik di sisi

2. Menjamin keselesaan seluar bersalin

Kaedah terbaik untuk memastikan seluar yang anda beli adalah selesa dengan mencubanya terlebih dahulu. Apa sahaja model seluar yang anda pilih, pastikan wanita hamil merasa selesa memakainya.

Jangan memaksa diri untuk memakai seluar ketat atau ketat, kerana aktiviti tidak akan selesa dengan seluar ketat, terutamanya jika wanita hamil adalah antara mereka yang perlu banyak bergerak. Selain itu, ingat juga bahawa ukuran perut wanita hamil masih boleh meningkat.

Sekiranya wanita hamil membeli secara dalam talian di talian, pastikan penjual memberikan penerangan mengenai ukuran seluar, ya. Minta orang lain mengukur pinggang, perut dan paha ibu hamil di rumah, supaya wanita hamil dapat menyesuaikannya dengan ukuran yang terdapat di kedai di talian yang.

3. Pilih warna seluar bersalin yang neutral

Rasa warna tentu sangat peribadi. Wanita hamil boleh memilih warna apa saja yang disukai oleh wanita hamil. Walau bagaimanapun, jika wanita hamil menginginkan seluar yang mudah dicampurkan dan dipadankan dengan pakaian bersalin, beli seluar dalam warna neutral, seperti hitam, kelabu, atau hitam. khaki.

4. Beli lebih dari satu seluar bersalin

Sebenarnya, jumlah seluar yang diperlukan oleh setiap wanita hamil boleh sangat berbeza, bergantung pada citarasa berpakaiannya. Walau bagaimanapun, wanita hamil disarankan untuk memakai lebih dari satu seluar bersalin, terutamanya jika wanita hamil adalah antara mereka yang lebih suka memakai seluar daripada pakaian.

Jenis seluar yang dipakai oleh wanita hamil memberi kesan besar terhadap keselesaan wanita hamil ketika mereka dalam perjalanan. Oleh itu, penting untuk memberi perhatian kepada petua memilih seluar wanita hamil yang telah dijelaskan di atas.

Selain selesa berpakaian, pastikan wanita hamil selalu menjaga kehamilan yang sihat dengan makan makanan berkhasiat, bersenam secara teratur, cukup rehat, dan memeriksa rahim secara berkala kepada doktor.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found