Kehidupan yang sihat

Jangan Pilih Seluar Dalam Lelaki Salah, Agar Tidak Mengganggu Kesuburan

Mpilih seluar dalam lelaki tidak boleh dipandang ringan, kerana seluar dalam yang salah boleh sayamenjengkelkankesuburan lelaki, termasuk menyebabkan jumlah yang rendah sperma. Oleh itu, pakai seluar dalam yang mana selesa dan tidak sempit mewujudkan suhu optimum di sekitar testis.

Pilihan seluar dalam lelaki yang salah boleh menyebabkan testis berada pada suhu yang tidak sesuai. Suhu yang tidak ideal dianggap mengakibatkan testis tidak dapat menghasilkan sperma dengan kualiti dan kuantiti yang mencukupi untuk dapat menyuburkan telur.

Petua Mpilih Celana Dsemula jadi Pgembira betul

Supaya seluar dalam lelaki tidak berisiko memicu suhu yang tidak sesuai untuk testis sehingga mengganggu kesuburan sperma, perkara-perkara berikut harus dipertimbangkan:

  • Elakkan seluar dalam yang terlalu ketat

    Satu kajian menunjukkan bahawa memakai seluar dalam lelaki yang ketat dapat mengurangkan kualiti sperma. Oleh itu, lebih baik lelaki memakai seluar dalam atau seluar pendek (petinju).

  • Gunakan seluar dalam yang longgar

    Ramai doktor mengesyorkan agar lelaki memakai seluar dalam yang longgar. Ini kerana seluar dalam atau seluar pendek yang longgar dapat memberi ruang untuk peredaran udara untuk testis, jadi bagus untuk kualiti dan kuantiti sperma.

  • Pilih bahan taklimat betul

    Tidak kurang pentingnya adalah memperhatikan bahan seluar, ketika memilih pakaian dalam lelaki. Untuk penggunaan sehari-hari, lelaki dan wanita disarankan untuk memakai seluar dalam yang diperbuat daripada kapas atau bahan sintetik campuran. Namun, jika digunakan selama latihan, bahan yang harus digunakan adalah bahan sintetik dengan teknologi yang baik, untuk mencegah geseran dan menjaga kelembapan tubuh dengan baik. Perkara lain yang perlu diperhatikan ialah anda harus segera mencuci pakaian sukan setelah digunakan.

Terdapat juga beberapa lelaki yang memutuskan untuk tidak memakai pakaian dalam sama sekali, tetapi ini harus dilakukan dengan berhati-hati. Perhatikan tempat dan waktu yang tepat, dan pastikan pilihan ini tidak mengganggu keselesaan.

Apa yang perlu difahami, memakai seluar dalam lelaki yang terlalu ketat bukanlah satu-satunya masalah yang mesti diberi perhatian oleh suami yang ingin mempunyai anak. Ada masalah lain yang juga harus dipertimbangkan dalam hal ini, yaitu menghindari pengambilan minuman beralkohol, tabiat merokok, penggunaan dadah, dan kelebihan berat badan atau obesiti.

Memilih seluar dalam lelaki yang betul boleh mempengaruhi kesuburan, tetapi juga memastikan anda menjalani gaya hidup sihat. Sekiranya anda menghadapi masalah kesuburan, anda harus berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan yang betul.