Keluarga

Variasi dan Bahaya Seks di Bilik Mandi

Melakukan hubungan seks di bilik mandi boleh menjadi cara unik untuk menjaga hubungan anda tetap hangat. Tetapi sebelum mencubanya, ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan mengenai risiko bahaya seks di bilik mandi.

Walaupun melakukan hubungan seks di bilik mandi adalah idea seks yang menyeronokkan, anda perlu memperhatikan kebersihan bilik mandi dan keselamatan permukaan lantai agar anda tidak mendapat penyakit tertentu atau tergelincir semasa melakukan hubungan seks.

Pelbagai Posisi Seks di Bilik Mandi

Melakukan hubungan seks di bilik mandi membolehkan anda dan pasangan dapat bereksperimen dan mencuba perkara baru, misalnya dengan memanfaatkan kemudahan yang ada di bilik mandi. Beberapa posisi seks yang boleh dicuba di bilik mandi adalah:

1. Berkasih sayang di sinki

Sekiranya di bilik mandi terdapat singki, posisi seks boleh dilakukan dengan wanita yang duduk di singki dan pasangannya menembusi sambil berdiri. Tetapi sebelum mencuba kedudukan ini, pastikan sinki kuat dan selamat digunakan untuk menopang berat badan.

2. Bercinta di dalam tab mandi (tab mandi)

Selain itu, bercinta sambil berendam tab mandi atau jakuzi juga boleh menjadi variasi seks yang menarik untuk dicuba. Merendam dalam air suam dapat merehatkan otot-otot badan dan minda sambil membantu aliran darah. Ini dapat menjadikan kualiti seks menjadi lebih baik.

3. Berkasih sayang dalam mandi

Bilik mandi yang agak sempit bukanlah halangan untuk mencuba variasi seks di bilik mandi. Cuba mandi bersama di bawah pancuran atau mandi, sambil berpeluk tubuh dan keluar. Selepas itu, lelaki boleh melakukan hubungan seks dari belakang badan wanita. Ini boleh dilakukan sebagai cara untuk memuaskan suami atau isteri anda.

Risiko Seks di Bilik Mandi

Walaupun terdengar menarik, melakukan hubungan seks di bilik mandi juga mempunyai risiko dan bahaya yang perlu anda perhatikan, iaitu:

1. Penularan kuman

Bilik mandi adalah tempat yang sempurna untuk pembiakan bakteria, kulat, dan virus penyebab penyakit. Mikroorganisma ini boleh bersarang di lantai bilik mandi, keran, tab mandi, longkang, sikat gigi, atau tuala.

Oleh itu, sebelum melakukan hubungan seks di bilik mandi, jangan lupa membersihkan terlebih dahulu setiap permukaan bilik mandi dengan sabun dan pembasmi kuman.

Tidak hanya ketika anda ingin bercinta di bilik mandi, membersihkan bilik mandi juga perlu dilakukan secara teratur dan teliti sekurang-kurangnya sekali seminggu. Untuk barang-barang kecil, seperti keran dan longkang, anda boleh membersihkannya dengan berus gigi yang tidak digunakan.

2. Faraj menjadi kering

Air tidak boleh menjadi pelincir untuk seks, malah boleh melarutkan cairan vagina yang merupakan pelincir semula jadi. Jadi, sebelum melakukan hubungan seks di bilik mandi, gunakan pelincir untuk mengelakkan kekeringan faraj. Pilih pelincir berasaskan silikon supaya tidak larut dalam air di tab mandi atau mandi.

Sekiranya anda ingin menggunakan kondom, pasangkannya sebelum anda dan pasangan masuk ke dalam tab mandi. Selain itu, gunakan kondom yang sesuai dengan ukuran zakar untuk mengelakkan air memasuki kondom.

3. Jatuh atau tergelincir

Lantai bilik mandi boleh menjadi licin jika terkena air. Oleh itu, berhati-hatilah ketika melakukan hubungan seks di bilik mandi. Jangan biarkan aktiviti yang semestinya menyeronokkan membuat anda cedera dan berakhir di hospital.

Untuk menambahkan sensasi baru dalam hubungan anda, selain melakukan hubungan seks di bilik mandi, anda juga boleh mencuba bercinta di tempat lain yang mungkin. Tetapi, tentu saja, mesti tetap memperhatikan aspek kebersihan dan keselamatan. Dan ingat, semasa anda mahu memulakannya, lakukanlah foreplay pertama ya!