Keluarga

Ayuh, ketahui cara menangani tanda kulit secara semula jadi untuk wanita hamil

Tanda kulit atau menanam daging adalah perkara yang mustahakgpenampilan dan keselesaan yang mengganggu. Ini sering berlaku diwanita hamil (wanita hamil). Ayuh, mengandung, tahu bagaimana mengatasi secara semula jadi tanda kulit jadi itu bebas dari gangguan ini.

Tag kulit adalah daging yang tumbuh yang terbentuk dari saluran darah dan kolagen di lapisan luar kulit. Secara amnya tanda kulit mempunyai ukuran kecil, iaitu antara 1-2 milimeter hingga 5 cm.

Tanda kulit Ia boleh muncul di mana sahaja di badan, tetapi lebih kerap dijumpai di bahagian muka, leher, ketiak, dan lipatan payudara. Tanda kulit boleh serupa warna dengan warna kulit wanita hamil atau lebih gelap.

Walaupun agak menjengkelkan, tanda kulit Ini adalah perkara biasa yang berlaku semasa kehamilan dan sebenarnya tidak membahayakan kesihatan wanita hamil dan janin. Tanda kulit Ia boleh disebabkan oleh peningkatan kadar hormon semasa kehamilan atau kenaikan berat badan semasa hamil. Selalunya tanda kulit muncul pada trimester kedua dan ketiga.

Kaedah AtasiTanda Kulit Sememangnya ketika Hamil

Standa kerabat boleh dikeluarkan dengan rawatan semula jadi di rumah. Cukup, cara membuang tanda kulit secara semula jadi biasanya memakan masa lebih lama. Berikut adalah beberapa cara untuk mengatasi tanda kulit secara semula jadi yang boleh dilakukan sendiri di rumah:

Mengotutor minyak pokok teh

Tminyak pokok ea cukup selamat digunakan pada kulit. Sebelum menggunakan minyak ini, wanita hamil mesti membersihkan bahagian badan yang ada terlebih dahulu tanda kulit.

Selepas itu, gunakan Putik kapas untuk menggunakan minyak ini ke tanda kulit, semasa melakukan urutan lembut. Kemudian tutup tanda kulit dengan plaster, dan biarkan semalaman. Lakukan rawatan yang sama pada hari berikutnya sehingga tanda kulit mengecut dan jatuh.

Ikatkan dengan benang gigi

benang gigi (benang gigi) tidak hanya berguna untuk membersihkan antara gigi, tetapi juga dapat digunakan untuk menghilangkan tanda kulit. Caranya adalah dengan mengikat akar tanda kulit dengan benang gigi, kemudian biarkan beberapa hari sehingga tanda kulit mengecut dan jatuh dengan sendirinya.

Mengggunakan cuka sari apel

Cuka sari apel tidak hanya dapat digunakan sebagai penambah rasa makanan, kamu tahu. Rempah memasak ini juga boleh digunakan untuk menghilangkan tanda kulit.

Caranya ialah mencelupkan sepotong kapas di cuka sari apel, kemudian letakkan di atas tanda kulit. Selepas itu, bungkus kulit tag dengan pembalut selama 15-30 minit. Buka cuka sari apel dan bilas kulit sehingga bersih. Lakukan setiap hari selama beberapa minggu, sehingga tanda kulit percuma.

Sebenarnya, tanda kulit semasa kehamilan akan hilang dengan sendirinya setelah melahirkan. Oleh itu, doktor biasanya akan menasihati wanita hamil untuk menunggu sehingga selepas melahirkan, sebelum mengambil rawatan untuk membuangnya tanda kulit.

Tetapi kalau tanda kulit merasakan keselesaan yang sangat mengganggu, wanita hamil boleh berjumpa dengan pakar dermatologi untuk mengatasinya. Doktor boleh menggunakan salap atau melakukan prosedur perubatan, seperti cauterization atau pembedahan kecil, untuk membuangnya tanda kulit.