Keluarga

Berkahwin tetapi Masih Suka Menggoda? Mungkin inilah sebabnya

Ketika kita memutuskan untuk berkahwin, sebenarnya kita harus mengunci pintu hati kita hanya untuk satu pasangan. Tetapi sebenarnya walaupun telah terikat dengan janji suci,tidak menolak pasangan anda mengusik atau melirik lawan jenis lain, kamu tahu.

Menggoda, menggoda, atau melirik lawan jenis disebut menggodag. Aktiviti ini dapat dilakukan ketika Dia bersama anda atau tidak, baik secara langsung atau melalui perantara seperti pesanan teks atau e-mel e-mel.

Menyebabkan Pasangan Anda Menggoda

Sekiranya dibiarkan, menggoda apa yang dilakukan setelah berkahwin dapat berkembang menjadi perselingkuhan. Agar ia tidak menjadi masalah dalam rumah tangga anda, cubalah mengenal pasti beberapa kemungkinan penyebab tingkah laku pasangan anda menggoda yang berikut:

1. Menginginkan hubungan yang lebih erat dengan orang lain

Sebab pasangan anda lakukan menggoda dengan lawan jenis selain anda mungkin kerana dia mahu lebih dekat dengan wanita lain. Pasangan anda merasa berminat, tercabar, dan ingin tahu tentang wanita itu, sehingga dia menyedari atau tidak "menggoda" wanita selain anda.

2. Pertimbangkan menggoda menyenangkan

Tidak semua lelaki serius ketika melakukannya menggoda. Sebahagian daripada mereka merasakan ini menyeronokkan, mereka menganggap ia hanya permainan atau mode.

3. Mempunyai misi khas

Menggoda Ini dapat dilakukan kerana mungkin pasangan anda mempunyai misi atau tujuan tertentu di belakangnya. Contohnya, pasangan anda ingin memenangi projek khas, jadi dia cuba menggoda atau menggoda kliennya agar berjaya dengan cara yang dia mahukan.

4. Mahukan lebih banyak hubungan

Tidak semua menggoda apa yang dilakukan oleh para adam membawa kepada "pemandangan tempat tidur". Walau bagaimanapun, ini juga boleh berlaku. Pasangan anda mungkin tertarik dengan kecantikan dan rahmat wanita lain, yang menyebabkan dia berani melakukannya menggoda.

5. Rasa bosan dengan perkahwinan yang telah dilangsungkan

Sebagai tambahan kepada beberapa perkara di atas, pasangan boleh melakukan menggoda kerana mereka merasa tidak senang atau bosan dengan kehidupan rumah tangga mereka. Ini mungkin berlaku kerana hubungan anda mulai terputus kerana jadual mereka yang sibuk, kekurangan komunikasi, atau dia ingin mencari suasana baru.

Tanda Pasangan Anda Mungkin Menggoda

Sebenarnya, majoriti lelaki menganggap perkahwinan adalah hubungan yang serius. Namun, rumah tangga anda mungkin mengalami ribut dan ribut, termasuk ketika pasangan anda mengalami menggoda dengan lawan jenis.

Sekiranya pasangan bermula menggoda dengan orang lain, dia mungkin menunjukkan perubahan tingkah laku atau anda mungkin sudah mengesyaki bahawa ada sesuatu yang tidak biasa mengenai dirinya.

Berikut adalah beberapa tanda yang menunjukkan bahawa pasangan itu sedang jatuh cinta menggoda dengan orang lain:

Melindungi perbualan peribadinya di telefon bimbit

Menggoda dapat digunakan sebagai senjata awal untuk kecurangan Si He. Menggoda dengan motif seperti ini biasanya dilakukan secara rahsia dan ketika dia tidak bersama anda. Contohnya menggoda apa yang dilakukan dengan cara ini adalah ketika Si Dia menghapus semua perbualan dengan lawan jenis, sama ada mesej teks, berbual atau e-mel.

Dia juga terlihat asyik dalam dirinya, tiba-tiba menjauh ketika dia menerima panggilan, atau melarang anda bermain-main dengan telefon bimbit atau komputer riba. Tingkah laku seperti ini berlaku kerana dia berfikir bahawa anda pasti tidak akan menyukainya jika anda mengenalnya menggoda melalui perbualan dengan lawan jenis.

Tidak berminat atau berminat dengan pasangan

Menggoda boleh menjadi api dalam hubungan anda jika dibiarkan begitu sahaja. Segera ambil tindakan jika pasangan anda bercakap tentang wanita lain lebih kerap daripada anda, mula jarang mengatakan kasih sayang, kurang berminat untuk melakukan hubungan seks dengan anda, perhatiannya tertumpu dan tidak tertumpu pada anda, dan tidak suka berlama-lama dengan anda .

Perhatikan lebih banyak penampilan anda

Ini mungkin kerana dia ingin mencuba trend atau fesyen baru. Tetapi perubahan mendadak ini juga boleh terjadi kerana dia ingin memukau rakan-rakannya menggodamiliknya

Sekiranya itu berlaku, anda mesti mengambil tindakan tegas dan serius. Bercakap dengannya dengan baik, mengenai perubahan yang dilakukannya selama ini menggoda. Ingatkan dia tentang komitmen perkahwinan yang anda bangun, cobalah untuk membuatnya sedar bahawa tindakannya tidak baik, terutama jika anda telah berkomitmen dan mempunyai anak.

Namun, anda tidak boleh menganggap terlalu cepat bahawa pasangan anda menipu anda kerana anda melihat dia menggoda atau melirik lawan jenis, iya. Ingat, komunikasi yang baik adalah bahagian penting dalam hubungan yang sihat.

Sekiranya anda dan pasangan anda tidak dapat menyelesaikan masalah dengan tenang, tidak ada salahnya meminta bantuan kaunselor perkahwinan untuk menyelesaikan konflik.