Keluarga

Rahsia untuk Menarik Walaupun Anda Hamil

Semasa kehamilan, tubuh mengalami beberapa perubahan fizikal seperti berat badan atau kulit yang bengkak yang mungkin bermasalah. Ini boleh membuatkan anda hilang keyakinan yang akhirnya memberi kesan pada penampilan anda. Tetapi, anda masih boleh Macam mana boleh jadi, masih kelihatan menawan walaupun dia berusia dua tahun.

Sebilangan besar wanita mungkin tertekan jika mereka melihat jarum skala yang terus bergerak ke kanan. Tetapi sebenarnya, ia tidak dapat dielakkan semasa kehamilan. Perkara yang sama berlaku untuk masalah kulit. Perubahan hormon semasa kehamilan boleh mencetuskan jerawat, gatal-gatal, perubahan warna kulit, atau pembentukan tanda regangan.

Petua untuk Kecantikan Sihat dan Cantik semasa Kehamilan

Walaupun begitu, jangan selalu menyalahkan kehamilan sehingga anda menganggap anda tidak menarik. Ubah corak pemikiran itu dan cubalah petua di bawah ini agar anda dapat menjalani kehamilan sambil memancarkan aura kecantikan.

 • Bersenam

  Kehamilan tidak boleh dijadikan alasan untuk malas. Mari gerakkan badan supaya anda lebih bertenaga. Bersenam semasa hamil juga dapat membuat anda tidur lena dan mengurangkan tekanan. Keadaan ini dapat menjadikan wajah anda kelihatan segar dan cantik. Sebaiknya anda bersenam sekurang-kurangnya dua setengah jam seminggu. Latihan yang selamat untuk wanita hamil termasuk berjalan, berenang, yoga, pilates, latihan kehamilan dan latihan Kegel.

 • Manfaatkan keindahan semula jadi wanita hamil

  Kesan kehamilan pada penampilan fizikal tidak selalu buruk. Selalunya wanita hamil kelihatan lebih berseri ketika mereka berusia dua tahun, kerana terdapat peningkatan aliran darah yang memberi kesan bersinar pada kulit. Perubahan warna kulit menjadi lebih ringan juga mungkin berlaku kepada anda.

  Bukan hanya kulit, rambut juga mendapat kesan positif dari kehamilan. Hormon yang dilepaskan semasa mengandung boleh menjadikan rambut anda lebih tebal, berkilau, dan lebih sihat. Sekiranya anda mempunyai rambut tebal sebelum hamil dan bimbang akan sukar untuk menggayakannya, anda mungkin boleh memotongnya dengan potongan yang sesuai dengan bentuk wajah anda.

 • Gunakansolekan

  Gunakan solekan tidak dilarang semasa mengandung. Anda masih boleh menggunakan solek dan kreatif dengan pelbagai warna Gincu atau Pembayang mata. Tetapi pada satu nota, solekan Ia tidak mengandungi bahan yang berbahaya bagi janin, seperti merkuri, retinoid, dan asid salisilik.

 • Manjakan diri anda di spa

  Sekali sekala, luangkan sedikit masa untuk saya masa di spa untuk merehatkan badan dan minda. Tetapi, pilihlah tempat spa yang selamat untuk ibu hamil. Rujuk dengan pakar sakit puan sebelum melakukan urutan pada badan, terutamanya perut, atau jika anda berhasrat untuk melakukan rawatan yang dapat meningkatkan suhu badan seperti sauna.

 • Cuba munculbergaya

  Semasa hamil anda masih boleh dilihat fesyen tetapi masih bebas bergerak, dengan memakai pakaian yang betul. Daripada memakai baju besi, lebih baik memilih anak patung bayi dengan reka bentuk yang cantik. pilih anak patung bayi yang tidak boleh berlutut sehingga anda tidak kelihatan pendek. Disyorkan untuk memilih anak patung bayi dengan model kolar V untuk memberikan kesan garis badan yang lebih panjang. Anda juga boleh menyalin model fesyen wanita hamil di majalah. Walau bagaimanapun, elakkan membuang belanjawan terlalu banyak hanya untuk perniagaan fesyen.

 • Mempcantik dari dalam

  Mencantikkan diri bukan sahaja dari luar, anda juga harus memperhatikan bahagian dalam. Pengambilan air yang mencukupi dapat menjadikan kulit anda lembap sehingga kulit tidak kering dan kusam. Makanan sihat untuk wanita hamil juga wajib anda konsumsi, seperti biji-bijian, biji ginjal, telur, sayur-sayuran, dan susu.

 • Cukup tidur

  Dengan meningkatnya usia kehamilan, wanita hamil biasanya akan mengalami kesukaran untuk tidur. Walau bagaimanapun, anda harus berusaha untuk mendapatkan tidur yang cukup, memandangkan banyak manfaat kesihatan dan kecantikan yang dapat anda dapatkan dari tidur. Beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengatasi insomnia semasa hamil adalah tidur di sebelah dan lutut dibengkokkan, menggunakan bantal tambahan untuk menyokong badan anda, atau melakukan senaman ringan sebelum tidur.

 • Bpemikiran positif

  Pada asasnya, tanpa mengira penampilan fizikal anda, kecantikan dan keyakinan diri akan terserlah apabila anda mempunyai pemikiran positif. Oleh itu, selalu ingat kalimat positif dalam fikiran anda, misalnya, "Kehamilan adalah perkara yang menggembirakan, kerana ada bayi yang disayangi di rahim saya," atau, "Saya ibu panas.”

Oleh itu, jangan menganggap bahawa semasa kehamilan anda tidak boleh kelihatan menarik. Semoga berjaya mencuba pelbagai petua di atas, agar tetap kelihatan cantik semasa hamil.