Kesihatan

Jus Ini Untuk Mengecilkan Perut Anda Yang Harus Anda Cuba

Selain senaman dan diet, anda boleh mengambil jus untuk mengecilkan perut. Jus yang dibuat dari jenis buah berikut dipercayai berkesan mengurangkan perut buncit.

Mengecutkan perut dapat membuat anda kelihatan lebih menarik, serta menjauhkan anda dari pelbagai penyakit. Salah satu cara yang boleh anda lakukan untuk mengecilkan perut adalah dengan mengambil jus dari pelbagai jenis buah.

Pilihan Jus untuk Mengecutkan Perut

Berikut adalah beberapa jenis buah yang boleh dijadikan bahan jus untuk mengecilkan perut:

1. Jus pisang

Untuk mengecilkan perut dan mendapatkan perut yang rata, anda disarankan untuk memakan pisang atau jus pisang. Pisang dapat membuat anda merasa kenyang lebih lama dan dipercayai dapat meningkatkan metabolisme badan, sehingga dapat membuat perut anda lebih kecil.

2. Jus alpukat

Makan seperempat atau setengah keseluruhan alpukat atau dalam bentuk jus dapat membantu membakar lemak perut. Satu kajian bahkan menunjukkan bahawa orang yang makan alpukat secara berkala mempunyai lilitan pinggang yang lebih kecil daripada orang yang tidak memakannya.

3. Jus epal

Pengambilan jus epal secara berkala dapat membantu menurunkan berat badan. Ini kerana epal rendah kalori dan tinggi serat, sehingga dapat membuat anda merasa kenyang lebih lama.

Selain digunakan sebagai jus, epal juga dapat dikonsumsi secara utuh untuk mengurangi rasa lapar dan mengawal selera makan.

4. Jus hlmir

Pengambilan pir boleh membantu membakar lemak di perut. Dalam satu kajian, wanita yang makan tiga pir sehari lebih baik dapat mengawal selera makan mereka dan menurunkan berat badan lebih banyak daripada wanita yang tidak makan pir.

Semasa memproses pir menjadi jus, disarankan untuk tidak mengupas kulit kerana kulit pir mengandungi serat yang tinggi. Anda juga boleh menggunakannya secara menyeluruh sehingga manfaat buah pir akan dimaksimumkan.

5. Jus buah ghairah

Buah seterusnya yang boleh dijadikan jus untuk mengecilkan perut adalah markisa. Buah markisa yang dimakan secara langsung atau diproses dalam bentuk jus kaya dengan serat dan vitamin. Kandungan serat dalam buah ini dapat membuat anda kurang lapar dan selera makan anda lebih terkawal. Buah ini akan membantu mengurangkan berat badan dan menjadikan perut anda lebih kecil.

Beberapa jenis jus di atas dapat membantu mengecilkan perut. Dianjurkan untuk membuat jus anda sendiri sehingga dapat mengukur gula, sehingga manfaat jus dapat diperoleh secara maksimum. Untuk mendapatkan lebih banyak vitamin dan mineral, anda boleh menambah pelbagai sayur-sayuran atau buah-buahan yang anda suka pada jusnya.

Untuk hasil maksimum, hadkan pengambilan kalori, makan makanan sihat, dan lakukan senaman secara berkala. Anda juga boleh berjumpa doktor untuk mendapatkan kaedah mengecilkan perut yang sesuai dengan keadaan kesihatan anda.