Keluarga

Ketahui Cara Merangsang Lelaki Di Sini

Cara merangsang lelaki sedikit berbeza dengan wanita. Banyak wanita perlu merasakan kedekatan emosi sebagai cara untuk terangsang, sedangkan rata-rata lelaki menjadi terangsang ketika melihat atau mendengar sesuatu yang erotis. Ayuh, kita melihat bagaimana merangsang lelaki untuk meningkatkan gairah seksual.

Untuk terangsang, kebanyakan lelaki perlu melihat, mendengar, atau merasakan sesuatu yang seksual. Berbeza dengan wanita, lelaki juga pada amnya lebih terangsang dan merasa lebih senang melakukan hubungan seks dengan lebih kerap. Salah satu sebab mengapa lelaki mempunyai keinginan seksual yang lebih tinggi adalah kerana tahap hormon testosteron yang tinggi.

Petua dan Trik untuk Merangsang Gairah Lelaki

Walaupun kebanyakan lelaki mudah terangsang, tidak semuanya cepat teruja. Sebilangan lelaki memerlukan rangsangan seksual yang mencukupi sebelum mencapai gairah seksual maksimum semasa melakukan persetubuhan.

Berikut ini adalah muslihat dan cara untuk merangsang lelaki agar nafsu meletup dan bercinta lebih memuaskan:

1. Cuba sexting

Salah satu cara untuk merangsang lelaki adalah dengan sexting, iaitu untuk mengirim atau menerima mesej atau gambar sensual satu sama lain melalui telefon bimbit. Sexting juga boleh berfungsi sebagai foreplay untuk mencegah peredupan hubungan intim lelaki dan pasangannya.

Anda boleh memulakan dengan mesej romantis yang mengatakan anda terlepas atau tidak sabar untuk bertemu dengan anda. Kemudian beritahu Si He bahawa anda baru sahaja membeli pakaian dalam dan mahu menunjukkan kepadanya. Jangan lupa meletakkan ayat nakal yang menggoda, misalnya mengenai fantasi seksual anda.

2. Memakai pakaian seksi

Sekiranya dengan menghantar mesej soalan pakaian dalam Dia sudah terangsang, anda boleh bayangkan jika dia melihatnya secara langsung. Sekarang, apabila anda berjumpa dengannya, cubalah untuk kelihatan seksi.

Contohnya, dengan memakai gaun yang menunjukkan belahan dan kaki. Atau semasa bersendirian di dalam bilik, cubalah memakainya pakaian dalam seksi. Jangan lupa menggunakan minyak wangi untuk membuatnya lebih tergoda.

3. Goda dia dengan bahasa badan sensual

Kebanyakan lelaki akan mudah terangsang dengan melihat perkara-perkara yang sensual. Jadi wanita, tunjukkan kepadanya apa yang ingin dilihatnya, kali ini dengan bahasa badan anda.

Pergerakan sensual seperti bermain dengan rambut dan menggigit bibir sambil memandangnya boleh membuatnya terangsang. Terutama jika anda menghidupkan muzik sambil menari dengan erotik di hadapannya.

4. Memberi sentuhan erotik

Selesaikan misi anda untuk merangsangnya dengan memberikan sentuhan lembut dan nakal. Contohnya dengan mengusap rambutnya atau menyentuh bahagian sensitif, seperti leher, paha, atau di sekitar dada. Anda juga boleh memberikannya urutan untuk meningkatkan tenaga dan mendorong keinginan seksual.

5. Wujudkan suasana romantis

Kadang-kadang menjemput pasangan anda untuk menonton filem romantis sambil bersantai di tempat tidur, ini akan menjadikannya lebih teruja dan tidak sabar untuk memulakan sesi seks. Semasa menonton, anda boleh memberinya ciuman yang penuh semangat, merangsang bahagian intimnya, atau bahkan melakukan seks oral kepadanya.

Untuk menyokong hasrat seksual pada lelaki, tawarkan kepadanya makanan dan minuman yang dapat meningkatkan libido, seperti coklat dan segelas Wain merah. Selain itu, tumbuhan atau tumbuhan herba tertentu, seperti pasak bumi dan akar maca, juga dikatakan dapat meningkatkan libido lelaki secara semula jadi.

Semua cara ini untuk merangsang lelaki adalah sebahagian daripada sesi foreplay apa yang perlu dilakukan oleh setiap pasangan. Ingatlah foreplay adalah kunci penting dalam mencapai kepuasan dalam hubungan seksual, jadi anda dinasihatkan untuk menjalin komunikasi yang baik dengan pasangan anda tentang apa yang anda sukai dan tidak sukai semasa foreplay dan melakukan hubungan seks.

Perkara lain yang perlu anda fahami adalah bahawa setiap orang, baik lelaki dan wanita, mempunyai perspektif atau pandangan yang berbeza mengenai tindak balas seksual. Oleh itu, cara untuk merangsang lelaki dalam artikel ini mungkin memberikan hasil yang maksimum bagi sebilangan lelaki, sementara yang lain mungkin tidak memuaskan.

Sekiranya semua cara untuk merangsang seorang lelaki dan komunikasi yang baik telah dilakukan tetapi pasangan anda masih sukar untuk dibangkitkan, mungkin ada masalah tertentu yang menyebabkan dia mengalami libido rendah.

Sekiranya Dia sukar untuk terangsang atau mencapai orgasme semasa hubungan seks, cubalah berjumpa dengan ahli psikologi untuk sesi kaunseling.