Keluarga

8 Latihan untuk Prestasi Seksual yang Lebih Baik

Terdapat pelbagai pilihan sukan untuk meningkatkan prestasi seksual yang boleh dicuba. Selain menjadikan badan lebih cergas, ternyata senaman juga dapat menjadikan anda dan pasangan lebih bersemangat ketika melakukan hubungan seks. kamu tahu.

Menurut penyelidikan, senaman dapat meningkatkan prestasi seksual dan libido, baik untuk lelaki dan wanita. Bagi lelaki, senaman dikatakan sebagai tonik semula jadi, kerana lelaki yang sering bersenam terbukti kurang disfungsi ereksi, lebih aktif di tempat tidur, dan dapat mencapai kepuasan seksual.

Sementara itu, wanita yang kerap bersenam cenderung mempunyai tahap gairah dan kepuasan seksual yang lebih tinggi daripada wanita yang jarang bergerak atau kurang bersenam.

Sukan yang Menyokong Prestasi Seksual

Secara amnya, senaman dapat meningkatkan aliran darah, sehingga fungsi organ seksual dapat berfungsi dengan lebih baik. Keadaan ini dapat menjadikan hubungan seksual lebih berkualiti kerana anda dan pasangan mempunyai stamina yang baik.

Bukan hanya itu, senaman berkala dengan pasangan anda juga dapat dilakukan sebagai aktiviti semasa anda berada di tengah-tengah masa berkualiti.

Berikut adalah beberapa jenis senaman yang dapat membantu anda dan pasangan menjadi lebih kuat di tempat tidur:

1. Gimnastik Kegel

Kegels adalah sukan yang terkenal dengan kemampuannya untuk menyokong prestasi seksual.

Pada wanita, senaman ini dapat membantu mengencangkan otot pelvis bawah. Semasa pada lelaki, latihan Kegel dapat membantu mencegah ejakulasi dini.

2. Papan

Adakah papan sekurang-kurangnya sekali sehari selama kira-kira 1 minit juga dapat memaksimumkan prestasi seksual anda dan pasangan anda. Ini adalah kerana papan dapat mengencangkan otot perut, sehingga dapat menstabilkan kedudukan anda semasa melakukan hubungan seksual.

3. Regangan belakang

Selain meregangkan tulang belakang, meregangkan punggung juga dapat membantu meningkatkan fokus dan menstabilkan irama pernafasan anda. Oleh itu, pergerakan ini dapat membuat foreplay menjadi lebih dahsyat.

4. Jalan pantas

Sukan ini merangkumi sukan yang disyorkan untuk meningkatkan prestasi seksual, terutama pada lelaki. Berjalan pantas dapat meningkatkan peredaran darah, jadi lelaki boleh mengalami ereksi yang lebih lama dan kuat.

Selain itu, berjalan pantas memacu badan untuk melepaskan endorfin dan menjadikan anda lebih santai, sehingga anda dapat lebih banyak berehat semasa melakukan hubungan seks.

5. Yoga

Yoga membantu mengekalkan kelenturan badan. Dengan cara itu, anda boleh mencuba pelbagai posisi dengan selesa semasa melakukan hubungan seksual. Di samping itu, dengan melakukan yoga, anda akan dilatih untuk menguruskan tenaga, supaya stamina semasa melakukan hubungan seks dapat lebih terjaga.

6. Berenang

Berenang dapat menguatkan daya tahan badan, meningkatkan aliran darah, mengurangkan tekanan, dan meningkatkan kelenturan dan kekuatan badan. Semua faedah ini akhirnya dapat meningkatkan prestasi dan gairah seksual anda.

Nah, untuk mendapatkan faedah ini, anda boleh mencuba berenang sekurang-kurangnya 3 kali seminggu selama 30 minit.

7. Angkat berat

Mengangkat berat badan dapat membantu tubuh lelaki menghasilkan hormon testosteron, yang mencetuskan gairah seksual. Apabila digabungkan dengan push-up, sit-up, dan krisis, Latihan ini dapat menguatkan otot dada, perut, dan bahu sehingga meningkatkan stamina dalam hubungan seksual.

8. Push-up

Untuk menyokong prestasi seksual anda, anda juga boleh melakukannya tolakan sebanyak 3 set. Setiap set 12-15 kali tolak naik. Tidak perlu tolakan normal, teknik tolakan yang terletak di kedua lutut juga boleh dilakukan. Ingat, semasa melakukan pergerakan ini, pastikan punggung anda tetap lurus, ya.

Sekiranya anda ingin melakukan pelbagai sukan untuk prestasi seksual seperti di atas, anda tidak perlu bergabung dengan pusat kecergasan. Bersenam di rumah sebanyak 3-5 kali seminggu sebenarnya cukup untuk menjaga tubuh badan. Lebih menarik lagi jika anda dapat bersenam dengan pasangan anda agar lebih harmoni dan padat.

Sekiranya anda masih mempunyai pertanyaan mengenai senaman yang dapat meningkatkan prestasi seksual, atau anda mempunyai masalah dalam prestasi seksual yang tidak dapat diselesaikan dengan latihan, jangan ragu untuk bertanya dan berjumpa doktor, oke.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found